Sköt byggfirmans bokföring själv

Driver du en byggfirma? Då har du säkert mycket att göra. En av de saker du kanske kämpar med kan vara bokföringen. Känns bokföringsprogrammet krångligt och är dyrt? Då finns det bättre lösningar att hitta.

Idag finns mängder av bokföringsprogram på marknaden. Många av dem kräver dock att man sedan innan är lite hemma på bokföring, dessutom kostar de många hundralappar i månaden. Det finns dock ett bättre alternativ. InBooks erbjuder nämligen ett bokföringsprogram som är både enkelt och billigt. Det är byggt för att hjälpa den mest oerfarne att bokföra på ett korrekt sätt och kostar bara 139 kronor i månaden.

Ett enkelt bokföringsprogram

Många företagare tycker att bokföringen är ett nödvändigt ont som bara måste göras. Så behöver det dock inte vara. Hittar du ett enkelt bokföringsprogram som det InBooks erbjuder kan det faktiskt bli riktigt roligt. Det finns också en stor tillfredsställelse i att själv ha koll på företagets ekonomi.

I Inbooks bokföringsprogram sker mycket automatiskt. Har du exempelvis gjort ett inköp till firman behöver du bara ange vad du köpt och hur du betalade, sedan sköter programmet resten. Har du idag ett bokföringsprogram du inte är nöjd med kan du enkelt byta till InBooks variant med bara några enkla knapptryck. Det är enkelt att ta makt över sin bokföring.

Fördelar med att själv bokföra

• Du får större kunskap om bokföring
• Du känner att du har kontroll över företagets ekonomi
• Du behöver inte betala för en redovisningskonsult

Viktigt att bokföringen blir rätt

En av de stora fördelarna med att använda sig av ett enklare bokföringsprogram är att det minskar risken för att det blir fel. Du som jobbar i byggbranschen har också ögonen på dig eftersom det tyvärr förekommer mycket fusk i den branschen. Det gäller också i trafikskolebranschen, något som gör att Skatteverket håller extra koll på dessa branscher.

Skulle bokföringen bli fel på grund av ett krångligt bokföringsprogram är det viktigt att du åtgärdar det. Du kan annars i värsta fall ha begått ett brott trots att du bara gjort ett misstag. Kom också ihåg att alla transaktioner inom firman måste bokföras, annars kan även det vara ett brott som är åtalbart. Gör därför dig själv en tjänst och införskaffa ett enklare program redan idag.

Lär dig grunderna i bokföring

Har du bestämt dig för att du vill bokföra själv? Då är det bra om du lär dig grunderna i bokföring först. Egentligen är det inte så komplicerat som det låter. Du behöver bara redovisa allt du köper och säljer i firman, samt skulder och tillgångar. Här kan du läsa mer om grunderna i bokföring så att du sedan kan komma igång.

En av de stora fördelarna med att ha ett delvis automatiserat bokföringsprogram är att det går mycket fortare att använda. Som verksam i byggbranschen är det säkert så att du inte har så mycket tid över. Då är den här typen av program guld värt. Kom bara ihåg att det alltid är du som ansvarar för att bokföringen är korrekt. Du bör därför dubbelkolla alla poster noga innan du bokför dem. Kontrollera också att siffrorna stämmer med din kassa kontinuerligt. Då slipper du i panik leta efter fel strax innan deklarationen.