Ta hjälp med mögelsaneringen

Har en obehaglig lukt börjat uppträda i din bostad, eller känner du dig trött och nyser utan anledning? Då kan orsaken faktiskt vara mögel. Detta är ett problem som snabbt måste åtgärdas för att det inte ska förvärras.

Det är vanligt att drabbas av fuktskador i källare, krypgrund och vindsutrymmen. Dessa fuktskador kan sedan i värsta fall leda till mögel, något som är skadligt för hälsan. Har du drabbats av mögel, eller vill du bara undersöka om det finns risk för det i din bostad? Då bör du kontakta en duktig mögelsanerare.

Därför är det viktigt att anlita en kunnig fackman

Om du tror att du har drabbats av mögel är det viktigt att inte försöka ta tag i problemet själv. Du bör istället ta hjälp av en duktig fackman som kan utföra en mögelsanering i din bostad. Orsakerna till det är många. Visst har du kanske hört om husmorstips som går ut på att ta bort mögel med ättika, men då rör det sig i regel om mindre utrymmen som till exempel i duschen. Är det en större mängd mögel som ska bort, till exempel i din krypgrund eller på din vind är det alltid viktigt att ta hjälp. Ofta har möglet uppkommit på grund av något annat fel, till exempel bristande ventilation. Tar du bara hand om själva möglet återkommer problemet snart igen. En duktig mögelsanerare tar istället tag i problemet från grunden. Det är också viktigt att veta att det inte är bra att röra upp mögel själv. Risken finns nämligen att mögelsporer sprider sig till andra delar av bostaden då.

Därför är mögel skadligt

Mögel sitter inte bara fast på väggar, tak och golv utan färdas med luften. Det är därför inte bra att vistas i ett mögelangripet rum längre perioder. Risken finns då att du andas in möglet, något som kan leda till besvär med de övre luftvägarna. I svåra fall kan du också få problem med lungorna. Mögel kan även ge andra hälsoproblem som huvudvärk och trötthet.

Problem med mögel är heller inget som kan sopas under mattan eftersom mögelangreppet då bara kommer att bli större och mer allvarligt med tiden.