Så blir tvättstugan trivsam och smart inredd efter renovering

Att tvätta är inte den roligaste sysselsättningen. Men det blir betydligt trevligare om tvättstugan är funktionell och trivsam. Planera och gör medvetna val för att tvättstugan ska bli välorganiserad och mysig.

Att ha en tvättstuga där det är enkelt att tvätta, hänga upp ren tvätt och vika kläder är mer betydelsefullt än du kan tro. Det är värt att bygga om tvättstugan för att kunna hand om tvätten på ett bra sätt. Hur du väljer att placera allt från tvättmaskin till torkställning är mycket betydelsefullt. När du bygger om är det därför en god idé att köpa en tvättmaskin som passar perfekt i just din tvättstuga. Det finns flertalet tvättmaskiner att välja mellan och med stor sannolikhet finns det en för dig.

Placeringen av tvättmaskinen är viktig

När du ska välja tvättmaskin ska du vara noga med att mäta den och utrymmet där tvättmaskinen ska stå. Det bästa är om du får plats med torktumlaren i närheten av tvättmaskinen. Många väljer att ha dem bredvid varandra för att enkelt kunna flytta tvätten emellan. Ur ett ergonomiskt perspektiv kan det vara fördelaktigt att placera tvättmaskinen och torktumlaren lite högre upp. Tvättmaskin och torktumlare kan alltid staplas på varandra. Ett annat tips när det kommer till tvättmaskinen är att välja en energisnål modell som också är skonsam mot kläderna. Du kan inspireras av hur andra har gjort om du har idétorka.

Inred tvättstugan efter behovet

När du bygger om tvättstugan är ett tips att du tänker igenom hur du ska använda tvättstugan och vad du har för behov. Rita och mät ordentligt. En tvättstuga behöver inte vara tråkig. Häng upp tavlor och inred med fina detaljer för att tvättstugan ska bli en mysig plats. Varma detaljer i trä, inredning i varma kulörer och olika textilier är perfekt. Om det finns rör eller andra installationer i tvättstugan är det trevligt att gömma dessa på innovativa sätt. Exempelvis bakom draperier eller skåp. Ju mindre tvättstugan är desto smartare lösningar behöver du komma på för att göra den funktionell.

Inredningstips för tvättstugan:

Se till att det finns gott om plats att hänga tvätt.
Gör tvättstugan lättstädad.
Organisera smutsvätten.
Satsa på en stor arbetsbänk.
Investera i bra förvaring.