Hur man blir en hipster: En helt onödig guide

Finner du dig själv i ständig undran om vad som krävs för att vara en hipster? Vill du bli en av de där coola personerna som utan ansträngning verkar ha allting klart för sig? Om så är fallet, oroa dig inte – du är inte ensam.

Hipsterism har blivit ett ganska stort fenomen de senaste åren, och fler och fler människor vill ansluta sig till klubben. Men att vara hipster är inte så lätt som det verkar – det krävs mycket hårt arbete (och några rejäla stilpoäng) för att lyckas med det. Här är några tips om hur du blir en hipster:

  • Investera i dyra men hållbara märken, så som doctor martens och retrokläder. Extra plus om du ser ut som någons fiskarmorfar, men du har aldrig ens fångat en mört. Eller gå helt åt det andra hållet, klä dig i cykelbyxor och oversize hoodies och färga håret i neon-färger.
  • Köp en cool cykel. Detta är inte bara ett bra sätt att ta sig runt, utan det kommer också att få dig att se cool ut.
  • Lyssna på indiemusik. Detta är en viktig del av hipsterlivsstilen – du måste vara uppdaterad på alla de senaste banden.
  • Drick kaffe. Mycket kaffe. Det spelar ingen roll om du inte gillar smaken – hipsters dricker det för att det är coolt.
  • Var kreativ. Hipsters handlar om att vara annorlunda, gärna även med sitt jobb. Så om du inte redan är en svältande konstnär är det dags att börja arbeta med ditt hantverk.
  • Var reserverad. Den här är viktig – att agera som om du inte bryr dig om något får dig att verka mycket mer hipster än att faktiskt bry dig om något.
  • Konsumera exklusiva varor och tjänster, men inte sånt som är förknippat med fisförnämhet. Hellre från en konstnär än en konsthandlare.

Så där har du det – några tips om hur man blir en hipster . Kom ihåg att det inte handlar om att passa in – det handlar om att sticka ut. Så gå ut och var hipster! (Eller gör det inte, för det skulle vara för mainstream. )