Otippade platser där du kan hitta konst

Konsten finns överallt omkring oss. Den finns på de mest osannolika ställen, och det är ofta en överraskning att hitta den där. I den här artikeln ska vi utforska några av de mest oväntade platserna där du kan hitta konst. Från industriområden till tunnelbanor, du vet aldrig var du kan stöta på ett konstverk!

Snösätra Graffitigalleri

Detta graffitigalleri ligger i ett industriområde i södra Stockholm. Det är lite av en dold pärla, men det är väl värt att söka upp om du är intresserad av gatukonst. Galleriet visar verk av lokala och internationella konstnärer, och det finns alltid nya verk att se. Det har dock varit rivningshotat de senaste åren, så kolla upp innan du åker.

Konst i tunnelbanan

När vi ändå snackar om Stockholm kan vi fortsätta med tunnelbanan. Japp, du hörde rätt. I Stockholms tunnelbana har man satsat på utsmyckningar och konstverk. De är också vanliga som omslag på reseguider till Stockholm. Bra stationer för att se konsten är Kungsträdgården, Solna Centrum och Tensta på blåa linjen. På gröna linjen är Hötorget, Thorildsplan och Bagarmossen värda att besöka. Och sist men inte minst, på röda linjen kan du få riktigt coola foton på Tekniska Högskolan och Stadion.

Umedalens skulpturpark

Umedalens skulpturpark ligger i Umeå, i Västerbotten. Det är en vacker park och här finns också ett stort antal skulpturer. Det finns både tillfälliga och permanenta utställningar, så det finns alltid något nytt att se. Parken är öppen året runt och det är gratis att besöka, vilket gör den väl värt ett besök.

Så där har du det! Tre oväntade platser där du kan hitta konst. Vem vet, kanske du också stöter på konst i din vardag. Håll ögonen öppna så kanske du blir överraskad! Tack för att du läste.