Glasa in din veranda

Om du har haft planer på att glasa in verandan och skapa ett uterum finns det flera fördelar i att ta hjälp utifrån. Det finns mycket att tänka på för att skapa ett trivsamt och säkert uterum som håller för väder och vind, och det kan vara svårt att göra hela arbetet själv. Genom att anlita en tredje part kan du fokusera mer på inredning och andra delar av huset.

Vid inglasning av uterum kan du anlita hjälp från Bil och Byggnadsglas för att slippa göra jobbet själv och kan vara säker på att det blir korrekt utfört. Fördelen med att glasa in uterummet är att glaset håller väder och vind borta från verandan, så att du kan förlänga sommaren och låta välgörande ljus komma in i bostaden. Fördelen med att ta hjälp utifrån är att du kan få måttanpassade lösningar och en inglasning som passar just dina behov.

Inglasad veranda till familjen

Stina Abenius som är chefredaktör för Vi i Villa bestämde sig tillsammans med familjen att glasa in sommarhusets veranda. De kände sig trötta på att frysa under regniga somrar, och behövde mer plats till familjen. Sommarhuset byggdes på fyrtiotalet av Stina Abenius morfar. Tillbyggnaden gick till så att Stinas svåger Björn framställde en skiss, sedan lät de en snickare utföra projektet. De förlängde altanen i ett golv som skapade en trapp över rabatten och tog bort väggen med verandaräcke. Denna ersattes med skjutdörrar. För att utföra ett liknande projekt kan det vara bra att i förväg göra en budget, så att du vet hur stora kostnaderna kommer att bli.

Inred för bekvämlighet

När du ska inreda uterummet kan det vara bra att tänka på vad du ska ha det till. Åsa Bengtsson valde att inreda med en stor järnsäng som är generöst bäddad med kuddar och täcken. Hon har också lagt in ett praktiskt planteringsbord i sitt inglasade orangeri, tillsammans med mängder av pelargoner och vackra matsalsmöbler i vitt. Här tillbringar hon mycket tid tillsammans med sin familj, sträcker ut sig på sängen, tar det lugnt med hundarna och läser tidningen.

Tänk på läget

Vid nybyggnation av ett uterum kan det vara bra att placera det som en praktisk öppning mot trädgården. Placeringen är mycket viktig; ett inglasat rum som ligger i direkt söderläge kan bli mycket varmt under sommaren. Du behöver söka bygglov i god tid, då ett nytt inglasat uterum är en nybyggnad eller tillbyggnad.