Så får du ett nytt trendigt kök

För att din köksrenovering ska bli lyckad är planering a och o. Då kan du både få ett kök som är praktiskt att använda och som är trendigt. Låt dig inspireras av inredningstrenderna och plocka sedan ut favoriterna. Det finns även ovärderliga tips på hur du kan göra ett kök mer praktiskt utan att tumma på stilen.

När du ska genomföra en köksrenovering är det betydelsefullt att du planerar allt noga innan du sätter igång. Något som spelar en stor roll i ett kök är bänkskivan. Det finns många bänkskivor att välja mellan. En bänkskiva kan både vara praktisk och väldigt snygg. Fundera över vilken stil du vill ha i ditt kök och välj sedan en bänkskiva som går i linje med stilen. Det finns bänkskivor i olika material som marmor, komposit, keramik, kalksten och kvartsit. Alla har sina fördelar och nackdelar. Hitta det materialet som tilltalar dig mest.

Inredningstrender

För att ditt kök ska bli trendigt är det en bra idé att kika in det olika kökstrenderna som råder för året innan du börjar renovera. I år är det bland annat trendigt med trä och natursten. Sådana material kan även lyfta fram en varm känsla i köket. Du kan med fördel ha ett helt träkök om du gillar trä. Runda, organiska och mjuka former är en annan trend. Du kan exempelvis ha rundade hörn på eller inreda med inredningsdetaljer som har dessa former.

Kökstrender 2023:

  • Organiska och mjuka former
  • Japandi
  • Trä
  • Jordnära färger

Tips för ett praktiskt kök

Om du även vill ha ett praktiskt kök är det bra att tänka på att exempelvis välja släta luckor som är enkla att torka av. Att välja en djup bänkskiva är bra för att undvika stök. Ett annat tips är att ha skåp hela vägen upp till taket för att undvika att damm och smuts kan samlas ovanpå skåpen. Hur du väljer att placera kyl och frys, diskbänk och diskho har också betydelse för hur praktisk köket blir i slutändan. För att kunna hålla det rent och ordningsamt är det även en bra idé att placera avfallshinkar i en utdragbar låda under arbetsytan.