[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]


 

>>sett- spelat - 5 dataspel som är bättre än sex


5 dataspel som är bättre än sex


Jag vet inte om jag ska känna mig smickrad eller inte inför detta skrivuppdrag. Nåväl, redaktören bad mig plita ihop en lista på fem data- och TV-spel som är bättre än sex.
Det måste bero på min stora erfarenhet i livet av dataspel som gör mig lämpad för detta uppdrag. Eftersom allt tycks handla om sex idag så blir denna spelguide kanske ett välkommet inslag.

RESIDENT EVIL 2

Bild ur "Resident Evil Code: Veronica X"Detta spels självklara plats på listan motiveras med att jag under ljumma sommarkvällar för ett par år sedan struntade i en invit från en kvinna.
Fejkade sjukdom och hon slapp fejka orgasm.
Jag satt alltså hellre på min kammare och smög omkring i Racoon city och slaktade zombies än begav mig till Edens lustgård för att käka äpplen i vaniljsås. "Resident evil"-spelen med dreglande hjärndöda zombies, blod och klägg är som ett enda långt förspel en vanlig lördagskväll på krogen i mitt älskade Södertälje.


SPINDELHARPAN

Bild ur "Spindelharpan"Alla med Windows XP kan ägna sig åt detta patienskortspel.
Spelar man på svåraste nivån så slår det sex med god marginal.
Varför? Jo, om man bestämt sig för att spela tills patiensen går ut så har man ägnat sig åt något som är bra mycket längre i tid än en sexualakt. Sexpartners och sextillfällen kommer och går, men Spindelharpan består.
Än har jag inte lyckats med patienshelvetet på svåraste nivån…


TOMB RAIDER

Bild ur "Tomb Raider: Angel of Darkness"Med bra grafikkort slår detta sex fast jag är medveten om att gränserna här är hårfina. Vad är det jag egentligen gör när jag genom att trycka på rätt knappar får Lara Croft att i tajt dräkt göra en massa akrobatiska övningar?
En flykt från den bistra verkligheten med fröken Croft. Fröken höger får ursäkta. Jag vill vara de artefakter du letar efter Lara!


THE LAST NINJA I & II

Bild ur "The Last Ninja I"Två gamla klassiska äventyrsspel från sent åttiotal på Commondore 64 och 128. Då var spelet en grafisk sensation och innehöll tankenötter som inte alltid var så lättknäckta. Man gick runt i svart ninjadräkt för att till slut försöka slå ihjäl storsamurajen Kunitoki själv.
Hög spelnärvaro och mitt spirande Asien-intresse gjorde att högstadiet försvann i speldimma. När jag sedan såg mig omkring hade många kamrater börjat springa efter tjejer. Inte jag, och det betyder helt klart att jag fann dessa spel mer intressanta än hormoncirkulationen i min kropp.


DRAGONS LAIR

Bild Ur "Dragons Lair"Ett arkadspel från början, som med sin lasergrafik var något helt nytt.
Att med tecknad film-känsla rädda prinsessan Daphne från draken Singh fick mig att glömma allt annat på Gröna Lund för en massa år sedan.
Att tivolit sedan tog bort spelet är obegripligt! Så besviken jag blev när jag som tonåring var där och inte hittade spelet. Varje gång jag återkommer dit med skrammel i byxfickorna tror jag att riddaren Dirk the Daring åter skall stå där och vänta på mig. Min kärlek och passion till "Dragons lair" gör alla sextankar till mynt som inte passar när man skall stoppa in och börja leka.

 

Jörgen Krüsell : 04-04-09


 
> maila crew@bulldozer.nu